Årets sommerstudenter utforsker 3D-visualisering av ledningsnett

I starten av juni tok vi imot årets sommerstudenter – Jessica, Thea, Vegard og Petter. I sommer skal disse fire få bryne seg på et spennende prosjekt i vår Utviklingsavdeling.

Studentene skal ved hjelp av 3D visualisere ledningsnett for etterkontroll av innmålt infrastruktur. Resultatet av oppgaven vil kunne gi oss i Geomatikk et godt utgangspunkt for videre utvikling og implementasjon i dagens arbeidsflyt, og bidra til en mer strømlinjeformet prosess når det kommer til kvalitetssikring av innmålt ledningsdata.

«Jeg synes det har vært veldig lærerikt å starte fra scratch med et prosjekt, og ser fram til å følge med på utviklingen resten av sommeren og se om prosjektet faktisk kan tas i bruk i praksis», svarer Thea på spørsmål om hva hun ser fram til resten av sommeren.

Vegard legger til: «Det blir interessant å få inn data og se hvordan det kan skaleres opp, fordi det er et veldig skalerbart prosjekt og det blir derfor spennende å se hvor langt vi kommer med dette i løpet av sommeren»

De er alle enige om at det beste med å jobbe i Geomatikk så langt er det gode arbeidsmiljøet og den hjelpsomme veiledningen de får fra resten av teamet. Jessica, som også hadde sommerjobb her i fjor, sier at hun synes det er veldig gøy at de er et større team med sommerstudenter i år.

Hele gjengen deler en felles interesse innen data og teknologi og går derfor relevante studier innen dette. Til høsten ser Vegard og Jessica fram til en spennende tid med prosjektoppgave og masterskriving, Petter skal starte på masterstudiet, mens Thea starter masterstudiet med utveksling til Italia.

Kunne dere tenkt dere sommerjobb her igjen neste år?

«Dersom muligheten byr seg, så er jeg absolutt åpen for det!» svarer Petter.

Jessica legger til smilende: «Jeg er jo ferdig studert neste år, så håper kanskje på mer enn en sommerjobb».

Det er ingen tvil om at alle ønsker å komme tilbake igjen neste sommer, og de oppfordrer andre til å søke seg til Geomatikk. Studentene setter pris på friheten de har til å påvirke prosjektene og styre disse i ønsket retning i samsvar med målene.

Kunne DU tenke deg sommerjobb hos oss neste år?

Utviklingsavdelingen vår i Trondheim består av over 30 råe systemutviklere som til daglig utvikler og drifter ulike mobil-, web- og kartløsninger. Disse løsningene brukes for å administrere og beskytte kritisk infrastruktur under bakken for kunder av Geomatikk-gruppen i både Norge, Sverige og Finland. Vi er stadig på jakt etter dyktige medarbeidere, så send oss gjerne en åpen søknad allerede i dag eller stay tuned for sommerjobbprosjekter til neste år!

Sjekk også ut våre karrieresider for et innblikk i hvordan det er å jobbe hos oss! 🌟