Ingeniørstudenter utforsker dronebruk og maskinlæring for dokumentasjon av kabelpåvisninger

Bildekollasj av to jenter med drone

Andrea og Jessica er nettopp ferdig med 3.året på Ingeniørvitenskap & IKT med spesialisering i Geomatikk på NTNU, og har nå to måneders sommerjobb i Utviklingsavdelingen hos oss.

Før de til høsten legger ut på et års utvekslingsopphold og senere starter arbeidet med sine masteroppgaver, har de to valgt å tilbringe sommeren her hos oss i Geomatikk AS. Gjennom et sommerprosjekt skal de utforske potensialet i dronebruk og maskinlæring for å dokumentere påvisninger av kabler under bakken. Målet er å utvikle en maskinlæringsmodell som kan oppdage og identifisere spraymerker på bakken ved hjelp av dronebilder. Videre skal de bruke georefereringsteknikker for å hente ut den nøyaktige posisjonen til spraymerkene.

Hvor kult er ikke det?

To jenter som tar selfie med droneAndrea Schiefloe og Jessica Husby tar en droneselfie!

For oss i Geomatikk er det viktig å se på hvilke muligheter ny og tilgjengelig teknologi kan gi oss i effektiviseringen av arbeidshverdagen.

Det å kunne sende en drone opp i lufta for å ta oversiktsbilder, og samtidig dekke et stort område på kort tid, vil kunne være tidsbesparende i en hektisk arbeidshverdag.

I tillegg vil vi også se på muligheten for å bruke dronebilder til å lage nye produkter som kan komme kundene våre til gode.

«Det er veldig spennende å kunne se teorien vi har lært i praksis. Prosjektet har så langt vært veldig gøy å jobbe med, da vi i stor grad styrer prosjektet og arbeidsdagen selv, og det skader ikke at vi får ut å fly drone hver dag», smiler Jessica.

Andrea legger til: «Vi har ikke drevet med maskinlæring før, og derfor er det veldig kult at vi får muligheten til å utforske nettopp det her hos Geomatikk».

For oss i Geomatikk er det utrolig nyttig å ha så engasjerte og blide studenter på sommerjobb som kan dedikere tid til å utforske nye muligheter ved hjelp av spennende teknologi. Vi gleder oss veldig til å se resultatet av prosjektet!

Kunne du tenke deg sommerjobb hos oss neste år?

Utviklingsavdelingen vår i Trondheim består av over 30 råe systemutviklere som til daglig utvikler og drifter ulike mobil-, web- og kartløsninger. Disse løsningene brukes for å administrere og beskytte kritisk infrastruktur under bakken for kunder av Geomatikk-gruppen i både Norge, Sverige og Finland. Vi er stadig på jakt etter dyktige medarbeidere, så send oss gjerne en åpen søknad allerede i dag eller stay tuned for sommerjobbprosjekter til neste år!

Sjekk også ut våre karrieresider for et innblikk i hvordan det er å jobbe hos oss! 🌟