Årlig forvaltning og vårstemning i Arendal

Besiktigelse av eiendommer i flott natur i arendal

I forbindelse med årlig forvaltning av eiendomsskatt reiste to frosne og vinterkledde trønderdamer fra det kalde og snørike Midt-Norge og ned til Arendal i januar, for å besiktige nye bygg og tilbygg som har blitt ferdigstilt det siste året. Ullgenserne og vottene måtte fort kastes, for her var det jammen vårstemning og finvær!

Samarbeid om de årlige eiendomsskatteoppgavene

Vi har samarbeidet med Arendal kommune i flere år om forvaltning av eiendomsskatt. Oppgavefordeling i slike prosjekter kan variere fra kommune til kommune, ut fra kommunens behov, men akkurat i Arendal har fordelingen vært slik:

• Synkronisering mot matrikkelen og identifisering av aktuelle takstobjekter: Arendal kommune
• Ruteplanlegging og teknisk tilrettelegging: Geomatikk IKT
• Besiktigelse: Geomatikk IKT
• Matrikkelføring: Arendal kommune
• Registrering av takstforslag i KOMTEK Eiendomsskatt: Geomatikk IKT
• Gjennomføring av nemndsmøter: Arendal kommune, med bruk av vår webinnsynsløsning eSkatt Torg
• Utskriving og offentlig ettersyn: Arendal kommune

Gode erfaringer også i andre kommuner

Vi ser at flere og flere kommuner ønsker bistand til årlig forvaltning av eiendomsskatten, og går ut på anbud med slike forespørsler, enten som frittstående forespørsler eller som del av et anbud om alminnelig taksering.

Til høsten skal vi bistå Tysnes kommune, som vi har samarbeidet med i deres omtakseringsprosjekt. Tidligere har vi også bistått blant andre Voss, Ålesund, Lesja, Kristiansand og Trondheim kommuner med den årlige forvaltningen av eiendomsskatten. Les våre fem gode grunner til å få bistand til årlig forvaltning og hva noen av våre kunder skriver om slik bistand.

Årlig forvaltning av eiendommer i vakker natur i Arendal

Ta kontakt med oss dersom din kommune trenger hjelp til det årlige arbeidet med eiendomsskatten. Vi ser fram til et eventuelt samarbeid!

Rita Karlsen

Skrevet av Rita Karlsen
Avdelingsleder Eiendomstaksering
rita.karlsen@geomatikk-ikt.no
Tlf: +47 976 73 421