Besiktigelse i idylliske Ørland

Fem lokale besiktigere

Sommeren i Trøndelag har i år virkelig vært magisk, med mye fint vær. Geomatikk IKT har denne sommeren vært i Ørland kommune for å besiktige ca. 3.000 bolig-, fritids-, landbruks- og næringseiendommer.

5 lokale besiktigere har mellom mai og august vært overalt i kommunen – langs kysten, ute på øyer, på toppen av fjell og inn i de dype skoger. Ulike fremkomstmidler har blitt tatt i bruk: I tillegg til å gå til fots og kjøre bil har besiktigerne også benyttet båt og paddleboard (!).

Besiktigerne, som til vanlig bor i Ørland kommune, har fått opplevd og sett sin egen kommune på en helt ny måte. Innbyggerne i Ørland kommune har tatt imot våre besiktigere, på en hyggelig og imøtekommende måte.

Framkomstmiddel Teksdalsvatnet

Eierne har blant annet medvirket til gjennomføring av besiktigelse ved å komme med tips til hvordan man skal komme seg til de ulike eiendommene, og tilbudt seg å frakte dem i båt eller på firehjuling.

Bilder av 4 solrike landskap i Ørland

Etter tre måneder i felt er besiktigerne ferdig med sin oppgave. Nå gjenstår det for oss å få oppdatert matrikkelen og registrert takstforslag på alle eiendommene, slik at sakkyndig nemnd kan gjøre endelig vedtak av takster i februar.

 

Portrettbilde av Marthe Lillegård Westrum

Skrevet av
Prosjektleder Marthe Lillegård Westrum
Jurist Eiendomstaksering
marthe-lillegard.westrum@geomatikk-ikt.no
911 95 580