Fine dager på sjøen i Arendal!

4 medarbeidere fra Geomatikk IKT på båten over til en øy for å foreta besiktigelse

I Arendal, som i mange andre kommuner, finnes eiendommer som ligger på øyer som kun er tilgjengelig via båt. Disse eiendommene må selvfølgelig besiktiges på lik linje med øvrige eiendommer. Slutten av april bød på nydelig vær på Sørlandet, og da kunne vi sende besiktigerne våre ut i skjærgården.

«Det var gøy å komme seg ut i båt, og det var nydelig sjøvær», sier besiktiger Bjørn Fridtjof Kristoffersen.

Fire besiktigere var med på båtturen, og skipperen slapp de av på forskjellige øyer for å sikre mest mulig effektive dager. Besiktigerne er vant til å planlegge arbeidet sitt, og hadde i forkant lagt opp en kjøreplan for de to sjødagene.

«Vi hadde to fine dager på sjøen, og samarbeidet godt om å legge en plan for besiktigelsen og fordeling av arbeidsoppgaver», sier besiktiger Øystein Fosseli.

Besiktigerne foretok som vanlig oppmåling av areal, kontroll av bygningstype og funksjon, samt vurderinger av eiendommene. Alt dokumenteres i form av kommentarer og mange bilder av eiendommene med deres bygninger.

På noen av eiendommene hadde eierne i forkant meldt inn ønske om å være tilstede ved besiktigelsen.

«Vi hadde gode møter med de påmeldte», kunne Øystein Fosseli fortelle.

Det var ikke bare eiere som var tilstede på øya under besiktigelsen… Noen nysgjerrige sauer fulgte ivrig med på hva som foregikk.

Alle var enig om at Arendal er en kommune med naturskjønne omgivelser.

«Vi hadde fine dager i felt, der vi fikk sett mange fine plasser. Heldigvis ble ingen sjøsyke!», humrer besiktiger Oliver Husdal Hugubakken.

 

 

Rita Karlsen
Avdelingsleder Eiendomstaksering
rita.karlsen@geomatikk-ikt.no
976 73 421