Hav, fjell, innland og daler – Vi reiser rundt for å bistå med årlig forvaltning av eiendomsskatten

Årlig forvaltning av eiendommer

Vi har bistått flere kommuner med årlig forvaltning av eiendomsskatten den siste tiden. Årlig forvaltning er en oppgave kommunen må utføre årlig mellom de alminnelige takseringene, dersom det er oppført nye bygninger eller gjort endringer på eiendommer i løpet av året.

Les mer om årlig forvaltning her.

– 30 i Lesja

Vi har tatt turen til både Lesja, Tysnes og Frogn i løpet av desember og januar. Der har vi bistått med alt fra utsending av varsel om besiktigelse, teknisk tilrettelegging, besiktigelse, registrering i matrikkelen og registrering av takstforslag.

Lesja kommune bød på – 30 den 13. desember, og det ble en frisk opplevelse ute i felt. I Lesja kommune bygges hytteområdene stadig ut, og Bjorli er et populært fritidsparadis. En av kommunens ansatte ble med oss ut i felt, slik vi alltid tilbyr våre kunder. På den måten får kommunens eiendomsskattekontor bedre innblikk i prosessen med å besiktige eiendommer.

Vi bisto Lesja kommune med innføring av eiendomsskatt for skatteåret 2021, og med klagebesiktigelser i 2022, og hadde derfor god kjennskap til retningslinjene fra før. Kommunen bruker Norconsult sin programvare ISY Proaktiv, med ISY mobil befaring som feltverktøy.

Varmere vær på Vestlandet

Tysnes kommune ligger sør for Bergen, og vi kan dermed si at vi forflyttet oss til mildere og mer kystnære strøk etter å ha vært i Lesja.

Tidligere har vi bistått Tysnes kommune med å komme i mål med omtakseringsprosjektet, og vi har en rammeavtale med kommunen om bistand til årlig forvaltning.

Vi var to dager ute i felt, og besiktiget eiendommer med Norkart sin feltprogramvare KOMTEK besiktiger. Eiendomsskattekontoret ønsket å være med ut i felt en av disse dagene, og det fikk de selvfølgelig lov til. Dette gir eiendomsskattekontoret utvidet kompetanse i prosessen med taksering av eiendommer for eiendomsskatt.

Deretter videre til mer urbane strøk

Vi har tidligere bistått også Frogn kommune med innføring av eiendomsskatt, for skatteåret 2022.

Vi tok turen til Drøbak i Frogn, sør for Oslo, i januar. Vi har bistått Frogn kommune med klagebehandling fra høsten i fjor, og det passet perfekt å utføre klagebesiktigelser på samme tur som vi skulle besiktige eiendommer i forbindelse med årlig forvaltning. To av kommunens ansatte var med ut i felt i flere dager, og fikk lære hvordan besiktigelsen utføres og hvordan Norkart sin nye KOMTEK Eiendomsskatt fungerer i felt.

Vi kan trygt si at vi får sett utrolig mange fine plasser rundt om i landet, og vi bistår gjerne også din kommune med årlig forvalting av eiendomsskatten, eller andre eiendomsskatteprosjekter!

Les mer her om 5 gode grunner til å få bistand til årlig forvaltning.

 

Skrevet av
Lise Sagmyr Rønning
Konsulent Eiendomstaksering