Rapport fra KOMTEK-dagene 2021

KOMTEK-dagene 2021

Norkart sin årlige konferanse «KOMTEK-dagene» ble i år avholdt på konferansesenteret Q42 i Kristiansand 8. og 9. november. Vi på avdeling for eiendomstaksering deltok med seks personer, for å få faglig påfyll innenfor temaet vi jobber med til daglig, nemlig eiendomsskatt.

Konferansen «tjuvstartet» søndag kveld med «uformell aften», hvor vi fikk servert god mat i restauranten på konferansesenteret, med live taffelmusikk i bakgrunnen. På slaget ni mandag morgen ønsket markedsdirektør i Norkart, Pål Normann Johansen, velkommen.

Nye KOMTEK Eiendomsskatt

Ekstra spente var vi i år på å få høre status på utviklingen av den nye versjonen av KOMTEK Eiendomsskatt, som Norkart har jobbet med i flere år. Allerede i plenumssalen denne mandags formiddagen ga Ronny Eftevåg oss og de over 400 øvrige i salen et innblikk i den nye skybaserte eiendomsskattemodulen.

Nye KOMTEK Eiendomsskatt kommer blant annet med et helt nytt planleggingsverktøy som vil gjøre ruteplanlegging til en mye enklere affære enn det er i dag. Ved å tegne polygoner direkte i kartet, vil man kunne definere arbeidslister automatisk. Det er musikk i våre ører, spesielt når vi mimrer tilbake til da vi i «gamle dager» måtte ruteplanlegge manuelt og analogt, for så å printe haugevis med besiktigelsesskjemaer og kart i ulike målestokker!

Besiktigelse i Kristiansand fra 2010

Her fra besiktigelse i 2010 i nettopp Kristiansand. Det krevde mye gulvplass etter arbeidsdager av slike som på bildet til venstre, for å tørke alle papirer… 😊

Norkart har forbedret takstmodellen i programvaren, og tilbyr i nye KOMTEK Eiendomsskatt funksjonalitet som trapping av tomt og bygningsarealer, digitalisering av sonegrenser, enklere taksering av seksjonerte eiendommer og kombinerte eiendommer med både bolig og næring, for å nevne noe. Vi gleder oss til å ta den nye versjonen i bruk etter hvert!

Da lunchen var inntatt, sto foredrag innenfor flere ulike kommunaltekniske grener på programmet. Vi valgte selvfølgelig Frode Myklebust sine to minikurs, og fikk høre en engasjert Frode fortelle om to av sine store lidenskaper, nemlig temaene «Gjennomgang og riktig bruk av formuesgrunnlag» og «Rapporter i Eiendomsskatt: Gjennomgang fra redigering til sending via SvarUt» 😊

Festaften

Vi fikk med oss enda et eiendomsskatteforedrag, før den faglige delen av dag 1 var over, men etter noen timers hvile var det på’n igjen – riktignok litt mindre faglig, men desto mer sosialt: Det var duket for festmiddag! Kveldens konferansier var Rune Andersen. Eller «Eivind Hellstrøm», som han entret salen som, da han presenterte menyen for kvelden.

Etter en nydelig treretters middag, og Norkarts årlige awardshow, ble vi underholdt av blant andre The Voice-vinneren Erlend Gunstveit og saxofonist Julie Sax.

Velkommen til festaften NORKART

«Dagen derpå»

Tirsdagen startet alt for tidlig (😊), men heldigvis sto det mye bra på programmet også denne dagen.

Først fikk vi høre fra Rollag kommune, som er aller første pilot for nye KOMTEK Eiendomsskatt. Grethe Mohagen og Line Brekke fra Rollag kommune fortalte åpent om både utfordringer og gevinster ved bruk av den nye programvaren.

Neste ut var Norkarts egne eiendomsskatteguru, Ronny Eftevåg, som viste oss enda flere detaljer og skjermbilder fra nye KOMTEK Eiendomsskatt.

KS Eiendomsskatteforums advokat Elisabeth M. Aasheim fortalte deretter om aktuelle temaer, nyheter og avklaringer innenfor eiendomsskattejusen.

Vi ser allerede nå frem til neste års KOMTEK-dager, og håper vi innen den tid har fått muligheten til selv å bruke nye KOMTEK Eiendomsskatt i et av våre prosjekter.

 

Rita Karlsen

Skrevet av
Rita Karlsen
Avdelingsleder Eiendomstaksering
rita.karlsen@geomatikk-ikt.no
Tlf: +47 976 73 421