Rapport fra KOMTEK-dagene 2022

KOMTEK-dagene 2022

Norkart sin årlige konferanse «KOMTEK-dagene» ble i år avholdt på Clarion Hotel The Hub i Oslo 14. – 16. november. I år deltok vi på avdeling for eiendomstaksering ikke bare for å få faglig påfyll, men også for å holde foredrag innenfor fagområdet vi jobber med hver dag, nemlig eiendomsskatt.

Konferansen startet med at markedsdirektør i Norkart, Pål Normann Johansen, ønsket de rundt 500 i salen velkommen. Utover dagen fikk vi også høre om nyheter i ulike KOMTEK-moduler, vi fikk et innblikk i det spennende temaet AiMatrikkel, et verktøy for å få oppdaterte bygningsdata ved hjelp av kunstig intelligens, og «Nils & Ronny» stod for årets utrolig morsomme motivasjonsforedrag: «Veien blir til HVIS du går».

På kvelden var det duket for «uformell aften», hvor vi kunne nyte både deilig mat og fin musikk. Det musikalske var det Norkarts eget husband «Brukerfeil» som stod for, og de sørget for god stemning i salen utover kvelden!

Vårt eget foredrag om nye KOMTEK Eiendomsskatt

I løpet av 2022 har vi fått bruke Norkarts nye eiendomsskattemodul i 4 av de totalt 13 kommunene som har gått over til denne. På konferansens andre dag fortalte undertegnede og min kollega Marthe Lillegård Westrum tilhørerne i sesjonen for eiendomsskatt om våre prosjekter i Frogn, Randaberg, Grue og Saltdal, og generelt om våre erfaringer med bruk av den nye eiendomsskattemodulen.

Vi er spesielt godt fornøyde med disse nye funksjonene:

  • Fleksible innstillingsmuligheter
  • Ruteplanleggingsmodul med tegning av polygoner direkte i kartet
  • Arealtrapping på bygninger og tomt
  • «Huset» i KOMTEK, hvor man enkelt kan definere funksjoner helt uten korreksjonsprotokoller
  • Enkel digitalisering av sonegrenser
  • Utvalgsbehandling, nemndas egen innsynsløsning
  • Fritaksmodulen, med muligheter for fritak på bygningsnivå
  • Enkel utsending av skattesedler, brev og varsler direkte til SvarUt

Besiktigermodulen er også bra, og mye mer effektiv enn gamle KOMTEK Besiktiger – så fremt man er i et område som har mobildekning. Vi ser absolutt behovet for en offlineløsning som gjør at man kan navigere og få opp takstopplysninger også uten mobildekning, og håper at Norkart prioriterer utvikling av en offlineløsning i nær framtid 😊

Norkarts egen eiendomsskatteguru Ronny Eftevåg, kundestøttedronninga Kristin Lund Blostrupsen og KS-advokat Anne-Lise Hellebostad holdt også interessante foredrag og demoer om eiendomsskatt denne novembertirsdagen.

Festaften, tradisjonen tro!

Dagene går fort når det er mye interessant å ta inn fra scenen, så vips var dag 2 også over. Det vil si, ikke helt over: Festaftenen gjensto selvfølgelig!

Selveste Alex Rosén var kveldens konferansier, og loset oss gjennom kvelden med sin enorme energi og karakteristiske latter. En meget bra treretters ble fortært, mens Alex delte ut priser til årets Norkartkunder og årets nykommere, og sørget for kjempestemning med alt fra sanger til historier om sin planlagte marsferd 😊 Heine Totland og hans All Star Band overtok stafettpinnen etter Alex, og fylte dansegulvet med sine slagere.

KOMTEK 2022

Takk for i år, vi sees igjen i 2023 til nye KOMTEK-dager!

 

Rita Karlsen
Skrevet av Rita Karlsen
Avdelingsleder Eiendomstaksering
rita.karlsen@geomatikk-ikt.no
Tlf: +47 976 73 421