Taksering av næring i Nord-Norge!

Kollasj av tre naturbilder fra Saltdal kommune

I høst har vi bistått Saltdal kommune med deres takseringsprosjekt for eiendomsskatt. Kommunen hadde behov for bistand til besiktigelse og taksering av i overkant av 100 næringseiendommer, i tillegg til oppdrettsanlegg og kraftnett. Matrikkelføring og registrering av takstforslag i Norkarts nye KOMTEK Eiendomsskatt var også et ønske fra kommunen. Vi har sertifiserte matrikkelførere og jobber i nye KOMTEK daglig i forskjellige prosjekter, og har hyppig dialog med Norkart om videre utvikling og forbedringer av deres nye programvare, så dette prosjektet var midt i blinken for oss.

Samarbeidet med ulike ansatte i forskjellige avdelinger i kommunen har gått knirkefritt, og undertegnede fikk hilse på mange hyggelige kommuneansatte da jeg tok turen nordover fra Trondheim i oktober. I slike prosjekter blir vi godt kjent med hver en krik og krok i kommunen. Jeg var så heldig å få oppleve vakker natur fra Saltfjellet og Junkerdalen i sør, til juvelen Rognan lenger nord, og langs Saltdalsfjorden til Fauske. Jeg har kun møtt trivelige og samarbeidsvillige innbyggere, og det virker som om folk trives med å bo og jobbe i Saltdal.

Kollasj av to landskapsbilder fra Saltdal kommune

 

Prosjektet er nå fullført og takstene er sendt ut til hjemmelshaverne. Vi takker Saltdal kommune for godt samarbeid hele veien!

 

Skrevet av
Martin Stordalmo
Konsulent Eiendomstaksering