Geomatikk kjøper opp programvareselskapet KP System

Geomatikk kjøper opp programvareselskapet KP System, som er spesialisert på løsninger for grave-tillatelser innen kommunal sektor. Oppkjøpet er en del av Geomatikks strategi for å utvide sitt produktsortiment for å beskytte nedgravd infrastruktur mot skader som kan oppstå ved gravearbeid. 

Programvareselskapet KP System, basert i Växjö, har syv ansatte og tilbyr Panorama GIS, en ledende programvare for kommunale grave-tillatelser med over 20 kunder i Sverige. KP System tilbyr også KP Kalkyl, en programvare for å beregne kostnader for gravearbeid, som brukes av over 270 kunder i Sverige.

«Vi er svært glade for å ønske KP System velkommen til oss. Oppkjøpet gir oss mulighet til å kombinere vår ekspertise og våre teknologier for å skape en enda sterkere løsning for våre kunder» sier Erik Sjöberg, administrerende direktør for Geomatikk Sverige.

«Å bli en del av Geomatikk gir oss en fantastisk mulighet til å nå nye markeder, vokse sammen, skape større verdi for våre kunder og fortsette å drive utviklingen i vår bransje» sier Fredrik Bladh, administrerende direktør for KP System.

Geomatikk tilbyr allerede i dag produktet GeoSak, en programvare for å håndtere kommunale grave-tillatelser, med rundt 80 kunder i Sverige og Norge. Både Panorama og GeoSak leveres som Software-as-a-Service.

«På kort sikt vil begge produktene fortsatt være tilgjengelige slik at brukerne kan arbeide trygt og sikkert. På lang sikt ser vi at dette gir oss muligheten til en markedsledende plattform som tar kundene til fremtidens måte å arbeide på» avslutter Erik Sjöberg.

Erik Sjöberg, Geomatikk Sverige

Fredrik Bladh, KP System