Alstahaug benytter dochub for skanning til GeoDoc

Sammensatt bilde av blå skuffer i skyform med mapper

Alstahaug kommune har helt siden 2007 benyttet seg av løsninger fra oss i Geomatikk for å samle og rydde i sine historiske arkiver, og har sammen med GeoDoc benyttet braBar og braFangst for å selv kunne skanne og drifte sine eiendoms- og prosjektarkiver i perioden frem til i dag.

For å styrke muligheten til integrasjon med andre fagløsninger ble deres GeoDoc med alle data konvertert til skyløsning hos oss i Geomatikk tidligere i år. Med dette posisjonerer Alstahaug seg for nye funksjoner i og rundt arkivet, og ettersom kommunen fortsatt skanner i egenregi valgte de dochub som løsning for å videreføre løpende skanning til GeoDoc i skyen.

dochub er en skytjeneste for fangst, digitalisering og strukturering av data, som håndterer både analog og digital informasjon. Tjenesten strukturerer all informasjon i ett felles grensesnitt, splitter store PDF-dokumenter, legger til kategorier og sender ferdig formatert til ønsket arkivdel i GeoDoc.

Alstahaug uttaler at erfaringene så langt er at dochub dekker deres behov for løpende skanning av historiske dokumenter, og at de i fortsettelsen skal vurdere om dochub også skal benyttes til skanning av innkommende post.

Vi ser frem til videre samarbeid med Alstahaug kommune!
Les mer om skanning av dokumentarkiv, eller ta kontakt for en uforpliktende prat om dokumentfangst i din virksomhet.

 

Runar Walderhaug
Rådgiver, arkiv og digitalisering
Runar.Walderhaug@geomatikk-ikt.no
Tlf: +47 906 41 188