Møt Tore – saksbehandler på gravemeldingsmottaket i Trondheim

Mann foran kontorpult

Tore Flø Johnsen er som han selv sier «en temmelig glad type» som opprinnelig kommer fra Ørsta, «the home of Ørsta rådhus, Side Brok, Vassendgutane og Ivar Aasen», ifølge ham selv.

Etter å ha studert Film og filmproduksjon i Trondheim og arbeidet som freelance i filmbransjen, begynte Tore som innleid saksbehandler på gravemeldingsmottaket hos oss i Geomatikk i 2015, før han etter to sesonger fikk fast stilling.

«Utenom jobb er jeg en temmelig glad type. Jeg prøver å være så aktiv som mulig, der buldring står for hoveddelen av aktiviteten.» (Vi kan forsikre om at Tore er en temmelig glad type PÅ jobb også).

Tore er også et aktivt medlem i bedriftsidrettslaget i Trondheim og deltar på det meste, enten det er disc golf, trappeløp, klatring i Høyt og lavt klatrepark eller turorientering.

Behandling av forespørsler om ledningskart, påvisning og gravetillatelser

Som saksbehandler på kundemottaket i Trondheim for gravemelding nord/vest består daglige oppgaver av å behandle forespørsler om kart og påvisning av ledningsnett i grunnen.

«Mye av tiden brukes på å være behjelpelig på telefon for entreprenører som for eksempel trenger bistand til å bestille henvendelser, eller våre feltteknikere som skulle trenge hjelp til å utføre en påvisning.»

Ved behov bistår også Tore med å kontrollere søknader om gravetillatelse som går til kommuner, samt legge opp kjøreruter og arbeidsdagene til våre feltteknikere. Tidligere var også en av oppgavene å legge inn planer for entreprenører i KGrav for koordinering av gravearbeider i Trondheim, Bodø, og Tromsø, og kundemottaket fungerte dermed som et mellomledd mellom entreprenør og kommune. I dag er kundemottaket faset ut som mellomledd og entreprenører og byggherrer legger nå inn planene sine selv via KGrav.

Etter seks år som ansatt på gravemeldingsmottaket har Tore fått erfaring med det meste og blitt en slags altmulig-mann som stepper inn der det trengs.

Alene på kontoret og Supernatural i lunsjpausen

På grunn av begrenset kontorplass hjemme har Tore til nå vært den eneste på gravemeldingsmottaket i Trondheim som har fått mulighet til å sitte på kontoret det siste året.

«Alene eller ikke, så er jeg kjempeglad for at jeg i det hele tatt får være på kontoret. Det å ha et klart skille mellom når man er på jobb og når man er hjemme er fantastisk, og den korte gåturen til og fra jobb er gull verdt for å klare å skille mellom dagene som går så fort.»

Arbeidsflyten før og under korona har dermed stort sett vært den samme, og Tore har derfor merket lite til pandemien jobbmessig, bortsett fra at det har vært uvanlig stille på kontoret med lite småprat og sosialt.

«Forskjellen er jo nettopp det som normalt gjør denne jobben så bra, at jeg nå ikke har kollegaene å kunne jatte med på samme måte som før. Det er ikke det samme å slå av en kjapp prat via chatten på Teams, eller å skulle vitse litt når man ikke kan se den man snakker til ansikt til ansikt. Derfor har vi en sosial halvtime med avdelingen på Teams to ganger i uka, der man kan lufte seg litt og få se resten av kollegaene, slik at det å være alene ikke blir så veldig ensomt.»

En typisk arbeidsdag for Tore begynner gjerne med å komme på jobb kl 07.00, starte datamaskina og gå til kjøkkenet for en kopp kaffe eller te og fylle opp vannflaska.

«Deretter er det å melde god morgen til resten av mottaket via Teams, logge på telefonløsningen, for så å begynne å behandle henvendelser som har blitt registrert i løpet av ettermiddagen dagen før. Lunsjpausen brukes til å se Supernatural med min gode kollega i Geomatikk IKT, Andreas»  

Tore forteller videre at det ikke har vært noe forskjell på arbeidsmengden under pandemien, om noe så har det heller vært mer å gjøre enn før.

«Entreprenører har gravd like mye som før, og folk har fortsatt hatt lyst til å se hvor kablene ligger rundt omkring.»

Varierte arbeidsoppgaver og sosialt samhold

Tore forteller at en av årsakene til han trives så godt i Geomatikk er at det er en arbeidsgiver som ser ut til å ville det beste for sine ansatte og det å ha mange gode kolleger rundt seg.

«Og mest av alt: det å ha gode kollegaer rundt meg på tvers av konsernet. For det er egentlig det gode samholdet og det sosiale som gjør at jeg trives i Geomatikk, uansett arbeidsoppgaver. Mange forskjellige personligheter og sosiale aktiviteter både i og utenfor arbeidstid beriker livet mitt i stor grad.»

Kollasj av ansatt på tur
Foto: Amir Muric