Geomatikk-gruppen kjøper MX Data

Bilde av håndtrykk - Geomatikk og MxData

Geomatikk-gruppen kjøper det norske selskapet MX Data.

MX Data er leverandør av programvare for dokumentasjon av fibernett i det norske og svenske markedet med over 170 aktive kunder. MX Data med gründer Gaute Moxnes utvikler programvareproduktet Telemator som nærmest har blitt en standard i det norske markedet for dokumentasjon og drift av ulike typer nett, inkludert fibernett.

Geomatikk kjøpte i juni 2022 selskapet Micado som baserer sin produktportefølje på MX Datas Telemator-produkt. Å forene de to miljøene MX Data og Micado er et naturlig strategisk grep, og som en del av Geomatikk-gruppen vil dette styrke begge selskapers evne til å videreutvikle produktene fremover. Samtidig som man vil integrere Telemator tettere inn i Micados produktportefølje, vil Telemator fortsatt leveres som et frittstående produkt.

MX Data vil inntil videre fortsette å operere som eget selskap og for MX Datas kunder vil det innebære få endringer, utover at man nå er en del av et større miljø med den trygghet og forutsigbarhet det gir for Telemators fremtid og videre utvikling.

Vi har hatt et langt og godt samarbeid med Micado gjennom mange år. Å bli en del av Geomatikk-gruppen og komme inn under samme eierskap som Micado er et naturlig steg for å sikre forutsigbarhet for våre kunder og å styrke vår evne til å fortsette å videreutvikle og supportere Telemator, sier Gaute Moxnes, daglig leder og gründer i MX Data.

Gaute og MX Data har en fantastisk posisjon med Telemator både i det norske og svenske markedet. Nå gleder vi oss til å få Gaute og teamet hans inn som en del av Geomatikk-gruppen og til å videreutvikle selskapet og produktene i tett samarbeid med Micado, sier Geir Hansen, konsernsjef i Geomatikk-gruppen.

For mer informasjon:

Geir Hansen, Konsernsjef Geomatikk-gruppen – geir.hansen@geomatikk.no, mobil 90 17 28 76.

Gaute Moxnes, daglig leder MX Data AS – gaute@mxdata.no, mobil 900 16 640.