Hg investerer i Geomatikk-gruppen

Transaksjonen skaper et partnerskap som gjør Geomatikk i stand til å fortsette veksten som den ledende aktøren i Nord-Europa innen kartlegging og beskyttelse av samfunnskritisk infrastruktur under bakken.


Oslo, Norge og London, UK. 18.12.2020

Hg, en av Europas ledende investor innen programvare, annonserte i dag at de investerer i Geomatikk-gruppen (“Geomatikk”).

Geomatikk er en ledende leverandør av teknologibaserte tjenester som håndterer sikkerhetsvurderinger og evalueringer av kritisk infrastruktur i forbindelse med gravearbeider for netteiere, entreprenører og rådgivende ingeniører i Norge, Sverige og Finland. 

Hg vil bidra til Geomatikks vekstambisjoner gjennom sin omfattende erfaring innen skalering av ledende teknologiselskaper over hele Europa. Hg blir majoritetsinvestor i selskapet, mens dagens ledelse fortsetter som betydelige investorer.

Geomatikk ble etablert i 2005 og er i dag en ledende leverandør av tjenester og programvareløsninger som sikrer kritisk infrastruktur i forbindelse med grunnarbeider i Norge, Sverige og Finland. Geomatikk har etablert en helhetlig digital plattform som gir de involverte aktørene mulighet for effektiv samhandling gjennom hele prosjektløpet og reduserer sannsynligheten for skader. Geomatikk har digitalisert alle steg i prosessen og blitt standarden for hvordan data som omfatter infrastruktur under bakken kartlegges og håndteres for netteiere og entreprenører i hele Norden.

Hg har investert i vekst selskaper over hele Norden i nesten 20 år. Geomatikk er Hg sin tiende investering innenfor teknologitjenester, der de nå har investert til sammen om lag 1 milliard euro. Investeringen i Geomatikk kommer fra Hg Mercury 2 fondet.

Øystein Moan vil tiltre som styreleder i Geomatikk. Øystein har lang erfaring med å utvikle programvareselskaper i Norden med sin bakgrunn som administrerende direktør, og nå styreleder, i Visma. Visma er markedsleder innen programvare for private og offentlige selskaper i Norden, Benelux og de baltiske landene. Gjennom de siste 20 årene har Øystein ledet Visma til en vekst fra 300 millioner kroner til over 19 milliarder. Geomatikk har potensial til å bli markedsledende innen teknologibaserte tjenester for forvaltning og sikring av infrastruktur, og dermed følge den samme utviklingen Visma har gjort.

– Vi er veldig imponert over det Knut og Geomatikk har skapt i Norden. Geomatikk leverer tjenester av høy kvalitet som beskytter kritisk infrastruktur i regionen. Gjennom å utvikle et produkt av høy kvalitet med stadig høyere teknologiinnhold har Geomatikk blitt ledende i denne sektoren innen geografisk informasjonsteknologi. Vi ser frem til å jobbe sammen med Knut og hele laget i Geomatikk. Vi skal bruke vår erfaring fra teknologisektoren for å bidra til videre vekst, sier partner i HG, David Issott.

– Hg har en lang historie med å utvikle teknologibedrifter i Norden. Vi tror deres brede erfaring innen programvare og teknologiutvikling kan hjelpe oss å tilby et enda mer sømløst og attraktivt produkt for våre kunder, samtidig som vi får muligheten til å ta produktene våre til andre nordeuropeiske markeder. Dette er en veldig spennende mulighet for oss og jeg har lyst til å takke det dyktige laget vårt som har jobbet veldig hardt gjennom et utfordrende år for oss alle. Vi gleder oss til å se hva fremtiden vil bringe, sier grunder og daglig leder i Geomatikk, Knut Bratsberg.


For ytterligere informasjon:

Hg
Tom Eckersley
+44 (0)20 8396 0930

Diana Vaughton and
Samantha Chiene (Brunswick UK)
+44 (0)207 404 5959
HG@brunswickgroup.com


Om Geomatikk gruppen

Geomatikk Gruppen er en ledende leverandør av tjenester og programvareløsninger som sikrer kritisk infrastruktur i forbindelse med grunnarbeider, samt effektiv samhandling mellom de ulike aktørene som er involvert. Geomatikk opererer i Norge, Sverige og Finland, og er under etablering i England. Geomatikk beskytter nedgravd infrastruktur for mer enn 300 netteiere og håndterer i den forbindelse nær 2 millioner transaksjoner og utfører med enn 250 tusen feltoppdrag årlig. Netteiere, kommuner, entreprenører og prosjekterende ingeniører samhandler på Geomatikks digitale plattform for å optimalisere sine prosjekter og minimere skader på eksisterende infrastruktur.

Om Hg

Hg er en ledende europeisk investor i programvare og tjenester, med fokus på å støtte virksomheter som endrer hvordan vi alle jobber. Bred teknologikompetanse, supplert med vertikal applikasjonsspesialisering og dedikert operativ støtte, er et godt bidrag til bedrifter som ønsker å skalere sine virksomheter. Hg har midler under forvaltning på over $ 30 milliarder dollar, med et investeringsteam på mer enn 140 fagfolk, i tillegg til et porteføljeteam med mer enn 30 ansatte, som gir praktisk støtte i å hjelpe virksomhetene med å realisere sine vekstambisjoner. Hg er basert i London, München og New York og har en portefølje på over 30 programvare- og teknologivirksomheter, med mer enn 35 000 ansatte over hele Storbritannia, USA og Europa. For mer informasjon, besøk Hgs nettsider: https://hgcapital.com/.