Møt Ida – vår Markedssjef

Ida Regine Hvidsten er 33 år og Markedssjef hos oss i Geomatikk. Hun jobber i Salg- og markedsavdelingen og sitter til daglig på Trondheimskontoret vårt.

Hun har en master i Økonomi og administrasjon med spesialisering i markedsføring fra NTNU Handelshøyskolen. Da Ida begynte hos Geomatikk august 2017 var hun relativt nyutdannet. Ida jobbet opprinnelig i Geomatikk IKT, Geomatikk AS sitt tidligere søsterselskap før fusjonen i 2023. Her startet hun som Markedskoordinator, og ble etter et års tid avdelingsleder for Markedsavdelingen.

Jobben som markedssjef

Som markedssjef har Ida det overordnede ansvar for selskapets kommunikasjon og synlighet eksternt. Dette innebærer blant annet å utarbeide markedsplaner og – strategier, planlegge, gjennomføre og evaluere ulike typer markedsaktiviteter i samarbeid med resten av markedsteamet. I tillegg har Ida personalansvar for Markedskonsulentene i avdelingen som utfører det meste av markedsarbeidet.

«Å jobbe i Salg- og Markedsavdelingen er en veldig takknemlig posisjon å ha. Vi er det man kan kalle en utadvendt avdeling, fordi vi jobber på tvers av og i samarbeid med stort sett alle andre avdelinger i selskapet, og ikke minst mot kundene. Å få være en del av bindeleddet mellom kundene og forretningen er veldig fint, og noe av det beste med å være markedssjef er at ingen dager er like!»

Hvordan ser en normal arbeidsdag ut?

«Jeg er så heldig å ha en veldig variert arbeidshverdag, med mange små og store oppgaver og baller i lufta til enhver tid. Fellesnevneren er nok at alle dager starter med en kopp kaffe, og at det meste av arbeidshverdagen foregår foran PCen eller i møter»

I Markedsteamet har de ansvar for alt av markedsføring og profilering, i tillegg til kunde- og markedsundersøkelser. Med andre ord alt av markedsmateriell og alle markedsaktiviteter som gjennomføres i alle kanaler. Dette kan være alt fra å produsere grafiske flyers eller innlegg i sosiale medier, til å gjennomføre fysiske og digitale kundearrangementer.

Markedsteamets hovedoppgave er å promotere alle de fantastiske tjenestene som leveres av produksjonsavdelingene med feltteknikere og ordremottak i spissen, og ikke minst verktøyene og programvarene som lages av systemutviklerne våre.

Hva gjør at du trives i jobben hos Geomatikk?

«Folka og arbeidsmiljøet er på en soleklar førsteplass her. I Geomatikk er vi gode på å ivareta det sosiale aspektet og dyrke det som en drivkraft for den faglige utviklingen. I tillegg har vi utrolig mange dyktige folk med på laget, som alle er opptatt av å hjelpe hverandre og dele kompetanse og erfaring. Jeg liker veldig godt at vi er en god miks mellom yngre og erfarne kolleger med ulike bakgrunner og interesser, akkurat det tror jeg er en viktig suksessfaktor»

Inspireres av samfunnsansvaret

«Noe av det som inspirerer meg ved å jobbe i Geomatikk er det viktige samfunnsansvaret vi tross alt har. Gjennom å bistå ledningseiere over hele landet med å beskytte infrastrukturen de har under bakken, er vi med på å bidra til at du og jeg og samfunnet som helhet til enhver tid har tilgang til nødvendige ressurser som strøm, vann og internett. At vi attpåtil gjør dette ved hjelp av en unik kombinasjon av felttjenester og moderne teknologi og programvare synes jeg er ganske kult»

I tillegg opplever Ida at Geomatikk har solide kunderelasjoner, med kunder som er godt fornøyde med de produktene og tjenestene vi leverer, men som samtidig hele tiden utfordrer oss til stadig utvikling og forbedring.

Blodfan av trønderrockens far

På privaten har Ida samboer og to bonusbarn. Når hun ikke er på jobb, bruker hun tiden på familie og venner, gå turer, trening og andre uteaktiviteter. Hun sier også sjeldent nei takk til et festlig lag, og aller helst med trønderrock over høyttalerne!

«Som stolt trønder er jeg blodfan av trønderrockens far Åge Aleksandersen, og har ikke telling på hvor mange konserter jeg har vært på med ham og Sambandet»