Møt vår nye administrerende direktør – Anders!

Bildekollasj - mann, barn og hund på fjelltopp

Vi ønsker Anders Mogensen varmt velkommen til oss i Geomatikk! Fra 1.mai tok Anders over stafettpinnen etter tidligere administrerende direktør Knut Bratsberg og viseadministrerende direktør Eldar Brænden.

Anders er utdannet Sivilingeniør Produktutvikling og Produksjon fra NTNU og har en EMBA fra London Business School med spesialisering i strategi og organisasjonsatferd. Han har 10 års ledererfaring fra olje- og gassnæringen, og har hatt ulike lederroller innen overvåkningstjenester av kritisk infrastruktur under vann – med fokus på oppetid, ytelse, HMS og kvalitet.

Hva synes du er spesielt interessant med fagområdet Geomatikk opererer innenfor?

Det å beskytte kritisk infrastruktur under bakken er en sikkerhetskritisk rolle som oppleves som svært viktig og meningsfull. Geomatikk tilbyr et totalkonsept bestående av frontlinje med servicepersonell og back-office med teknologi og softwareutvikling. Måten dette spiller sammen på utgjør en meget interessant kombinasjon.

Anders peker også på en spennende timing med den nye ledningsregistreringsforskriften, og Geomatikk-gruppens pågående vekst internasjonalt.

Dette gir oss utfordringer, men også nye muligheter. Jeg gleder meg til å være med på reisen med å videreutvikle oss som selskap og våre mulige nye tjenester.

Hva er ditt inntrykk av Geomatikk som selskap så langt?

Geomatikk fremstår som et selskap med et godt arbeidsmiljø, med trygge og gode rammer. Vi har en synlig ledelse, det er kort vei fra de som skaper verdiene til ledelsen og man evner derfor å ta raske beslutninger sammen.

Videre trekker Anders frem robuste fagmiljøer med sterk fagkunnskap, og en kultur for god serviceinnstilling som er både responsiv og fleksibel.

Som ny administrerende direktør blir Anders sine viktigste fokusområder fremover å bli godt kjent med organisasjonen og forretningen, videreutvikle organisasjonen og ikke minst lære mer om den nye ledningsregistreringsforskriften og de endringene denne medfører, både for bransjen og de tjenestene vi leverer.

Hvordan er Anders som leder?

Positiv og energisk, og fokusert på å gjøre mer av det vi er gode på. Jeg er opptatt av forbedringer og det å jobbe systematisk med å forstå hvordan vi jobber, og løse eventuelle problemer der de oppstår.

Samtidig ønsker jeg å være nære, tett på lederteamet – hvordan kan vi sammen hjelpe de som skaper verdiene?

Videre innrømmer Anders at han til tider kan være litt utålmodig.

Jeg jobber med meg selv for å sette av tid til læring før jeg setter i gang for fullt 😊.

Hvem er Anders utenfor jobben?

Anders er bosatt i Drammen sammen med kona Tonje, barna Einar, Astrid og Inga, hunden Milo og katten Erna. På fritiden er han glad i være på fjellet og på hytta på Rauland sammen med familie og venner. Anders har styreverv og trenerjobb i barnas idrettsforeninger, og er engasjert i å videreutvikle Drammens Turnforening og Barneidrettsgruppa i Skoger IL med fokus på motorikk og fysisk utvikling. Utover dette blir det tid til både gaming, trening og fiske mellom slagene.


Vi er glade for å ha fått med Anders på laget og gleder oss til å bli enda bedre kjent med ham!