Møt Torbjørn – Systemutvikler på Utviklingsavdelingen

Portrettbilde av Torbjørn Danielsen - Utvikler i Utviklingsavdelingen Geomatikk

Torbjørn Danielsen er systemutvikler på Utviklingsavdelingen hos oss i Geomatikk AS, og har vært ansatt her siden april 2010. Utviklingsavdelingen består av totalt 30 ansatte per i dag. I denne artikkelen blir vi litt bedre kjent med Torbjørn og arbeidshverdagen hans som utvikler hos oss.  

Gaming, 3D-printing, airbrush og frisbeegolf 

Torbjørn Danielsen er bosatt her i Trondheim sammen med sin kone og to barn som han tilbringer mye tid sammen med. Nintendo er en stor favoritt hos barna, og de pleier å game mye sammen forteller Torbjørn. Bortsett fra å være med familien, setter han pris på litt egentid med sine interesser og hobbyer. 3D-printing er en av favorittsyslene, og her lager han blant annet figurer og Pokemons til barna. En annen hobby som har sprunget ut av 3D-printingen er maling. Nå har han begynt å male alle figurene som blir 3D-printet og har i tillegg kjøpt seg et airbrush-sett. Dette kombinerer han med 3D-printeren og lager sjablonger som blir brukt for å lage ulike figurer på bilder.  

“Når jeg først har funnet en hobby, så har jeg en tendens til å gå all in, uansett hva det er.” 

Sammen med flere av sine kolleger deler han en stor felles interesse, nemlig frisbeegolf. Dette har tatt helt av under koronaåret, da det er en fin uteaktivitet hvor man klarer å holde god avstand. Ettersom Torbjørn er veldig glad i å kombinere sine hobbyer har han begynt å pimpe opp frisbeene ved bruk av airbrush-settet.  

“Jeg er ganske opptatt om dagene med både jobb og hobbyer, jeg husker ikke sist jeg kjedet meg!” 

Fra studier til jobb  

Torbjørn har en bachelor fra NTNU i Informatikk. Etter endt utdanning fikk han seg et kort vikariat hos CIRiS på NTNU, et senter for tverrfaglig forskning i rommet. I april 2010 ble han ansatt i Utviklingsavdelingen i vårt søsterselskap Geomatikk IKT. På den tiden hadde vi et eget kart-team som Torbjørn var en del av, og hvor han ble teamleder etter et par år. Senere ble Utviklingsavdelingen delt i to separate avdelinger, hvor Torbjørn fortsatte i det som ble Konsulentavdeling som utvikler løsninger for de andre selskapene i Geomatikk-gruppen.

“Etter hvert så har jeg begynt å få en del “hatter”. Jeg jobber med litt arkitektur, også har jeg ganske my arbeid rundt drift, det vi kaller DevOps. Det er i grenseland mellom utvikling og drifting. Jeg jobber ganske tett med driftsavdelingen vår både her i Norge, Sverige og Finland. Det har blitt mye rundt IT-sikkerhet, noe som blir mer og mer viktig. Spesielt etter hvert som vi blir større og mer synlige, og det har vært mye fokus på sikkerhet nå i det siste.” 

En vanlig arbeidshverdag for Torbjørn er vanskelig å beskrive, da ingen dager er like. Dette er noe han setter pris på. Han påpeker at Geomatikk er et selskap som gir rom for å utvikle seg videre. Han har vært innom teamlederrollen, IT-sikkerhet og DevOps, og dette har vært på hans eget initiativ. Her har han hintet frem hva han synes er artig og spennende å jobbe med, og som det deretter har blitt lagt til rette for. 

“Det er jo en av de tingene som har vært helt supert og som gjør det veldig vanskelig for andre arbeidsgivere. Det er jo stor etterspørsel etter utviklere, men det skal være vanskelig å selge inn en annen arbeidsplass som er mer spennende og interessant over lengre tid enn det å jobbe her!” 

Utviklingsavdelingen  

Geomatikk AS er et selskap i Geomatikk-gruppen, som har virksomheter i Norge, Sverige, Finland og nå også Storbritannia. Selskapene i Geomatikk-gruppen opererer landsdekkende tjenester for gravemelding og kabelpåvisning med tilknyttede tjenester og programvare. Andre tjenester inkluderer ledningsmåling og GIS-tjenester.  

Utviklingsavdelingen utvikler og drifter tjenester og løsninger som beskytter noen av samfunnets nervetråder ved å unngå at kritisk infrastruktur i bakken blir skadet. Avdelingen er veldig sentral i hele konsernet, og det meste som skjer involverer eller påvirker Utviklingsavdelingen. Avdelingen utvikler og vedlikeholder blant annet ordre- og kartsystemer for kundemottak, saksbehandlingssystemer, apper for feltteknikere og kundeportaler for entreprenører og netteiere. 

“Det som er artig med å jobbe i Utviklingsavdelingen er at vi er en del av et relativt stort konsern, og at vi har en så sentral rolle. Det gjør det motiverende å holde på. Det er artig å ha en jobb hvor du føler at det er noe poeng med det du gjør. Det Geomatikk gjør, er viktig for samfunnet. Det handler om å sørge for å unngå feil på infrastrukturen, noe som er kjedelig for de som blir rammet. Vi bidrar blant annet til å ivareta sikkerheten ved graving, at entreprenørene ikke kjører spaden rett i en høyspentkabel.” 

For alle landene som Geomatikk opererer innen i dag handler det om å støtte opp under absolutt alt som har med tjenestene som leveres å gjøre. Det går mye på å effektivisere det Geomatikk allerede har. Utviklingsavdelingen er en del av et kunde-leverandør-forhold, hvor Geomatikk AS er leverandør til de andre Geomatikk-selskapene. Samtidig føles det ikke nødvendigvis slik forteller Torbjørn, da man hele tiden jobber sammen som ett felles team. Videre forteller han at det er moro at alle selskapene i konsernet vet at Utviklingsavdelingen leverer høy kvalitet og gode produkter. Belønningen ligger i at Geomatikk-selskapene gir systemutviklerne frie tøyler til å komme med løsninger eller teknologiforslag. Utviklerne blir aldri påtvunget noe i forhold til teknologi eller hvordan noe skal gjøres. Torbjørn forteller at dette er veldig motiverende for en utvikler. Generelt liker utviklere å holde på med det som er siste nytt og å prøve ut nye ting. Utviklerne kan ofte komme med løsninger på problemer Geomatikk-selskapene ikke vet at de har enda. Avdelingen jobber hele tiden med å være proaktive og se ting som kan forbedres eller gjøres annerledes.   

Nye utfordringer og muligheter med nye eiere 

I desember 2020 valgte HG Capital å investere i Geomatikk-gruppen. Transaksjonen skal skape et partnerskap som gjør Geomatikk i stand til å fortsette veksten som den ledende aktøren i Nord-Europa innen kartlegging og beskyttelse av samfunnskritisk infrastruktur under bakken. I forkant av oppkjøpet var det en intensiv økt for Utviklingsavdelingen med mye møtevirksomhet.  

“Det som var spesielt artig med prosessen når HG skulle kjøpe seg inn som majoritetseier, var at det ble en ganske intensiv økt for oss, fordi alle tre landene har på en måte sin basis i hva Utviklingsavdelingen lager og jobber med. Vi i avdelingen brukte mye av tiden vår i møter med HG i denne prosessen. 

Med dette oppkjøpet så ekspanderer vi til flere land. Nå begynner det å skje ting i Storbritannia og etter hvert kommer det sikkert til flere land også. Dette er noe som igjen drypper ned på Utviklingsavdelingen, da kommer det ofte nye utfordringer og nye muligheter for oss.” 

Hjemmekontor i koronaåret 

Torbjørn forteller at det som har kommet godt frem under dette koronaåret, er hvor ålreite kolleger han har. Det merkes ekstra godt når man har vært på hjemmekontor over lengre tid og kommer tilbake. Torbjørn synes det skal bli godt å komme tilbake på kontoret igjen, og gleder seg til å finne på noe morsomt og sosialt med sine kolleger. 

“Kanskje mer enn 50% av grunnen til at man trives på jobb er de du jobber med. Alle gangene vi har vært borte og kommet tilbake, så er første dagen veldig ineffektiv fordi man har så mye å snakke om. Hver tur til kaffemaskinen blir fort 20 minutter, fordi man møter på noen å skravle med hele tiden.” 

Arbeidskulturen  

Det er et relativt flatt hierarki i Geomatikk-gruppen, det er kort vei fra nederst til øverst. Jordnære og kompetente folk i ledelsen gjør det veldig motiverende for de ansatte forteller Torbjørn. Som ansatt føler han at han blir sett og hørt, og at Geomatikk-systemet bruker de folka man har til å ta gode beslutninger. Torbjørn tror dette er en del av suksessoppskriften til konsernet, at man ansetter flinke folk og at man bruker ressursene riktig.  

“Det er en fin holdning i bedriften, man føler seg hørt når man sier noe. Det har vært inntrykket mitt i alle årene jeg har jobbet her. Hvis man vil, har man muligheten til å være med å ta bedriften i den retningen man ønsker. Alle har mulighet til å ha innflytelse, og det er veldig ålreit.” 

Torbjørn mener Geomatikk har vært svært flinke til å ansette folk, og at det bare er trivelige folk som jobber her. Alle som jobber hos oss, har høy kompetanse innenfor sine felt. Man er flink til å finne folk som både er engasjert i det de holder på med, og som er omgjengelige å være med. Alt i alt mener han at det er et svært godt fagmiljø og arbeidsmiljø hvor alle kommer godt overens med alle.  

“Vi på Utviklingsavdelingen konkurrerer mer om å dele kunnskapen enn å holde på kunnskapen for oss selv. Det er mye å gjøre hele tiden og det er ingen grunn til å sitte på kunnskapen alene. Man ønsker at flere kan bidra på alle deler i hele systemet. Geomatikk-systemet har blitt så stort etter hvert at det er ingen som kan alt lengre, man kan bli litt isolert på noen deler. Men vi prøver å etterstrebe at alle kan litt om alt i hvert fall.”   

Utviklingsavdelingen har ansatte i et bredt aldersspekter, fra de som kommer rett fra skolen til de som har flere års arbeidserfaring. Torbjørn synes det er artig å jobbe i en bedrift som selv under koronaåret har ansatt flere nye medarbeidere bare på denne avdelingen, og at man stadig leter etter enda flere flinke hoder.  

“På avdeling Utvikling slutter aldri folk, vi har veldig lite gjennomtrekk. Og det sier mye om Geomatikk som arbeidsplass, når ingen vil slutte!” 

Trondheimskontoret i Geomatikk har et bedriftsidrettslag som Torbjørn er engasjert medlem av. Han forteller at det er et supert tilbud hvor man kan bli kjent med kolleger på tvers av avdelinger og selskap.  

“Det er helt gull at det er ukentlige aktiviteter så lenge det lar seg gjøre. Også er det jo det at folk faktisk er med på det, det er ikke bare noen få ildsjeler. Det er nok bredde i aktivitetene som gjør at det alltid er noen som blir med. I et vanlig år er det mye jobbhappenings i tillegg, som sommeravslutning, halloweenparty og julebord. Det er kanskje det som gjør at man trives veldig godt på jobb hos oss. Det er så my sosialt som skjer.” 

Kunne du tenke deg å bli med på laget sammen med Torbjørn?

Send oss en åpen søknad ved å klikke her!