Sommerhilsen fra oss i Geomatikk IKT!

Naturbilde - God sommer, sommerhilsen

Det nærmer seg sommer og ferietid for de fleste, og vi vil benytte anledningen til å takke dere alle for et godt første halvår av 2021!

Også dette året har så langt vært annerledes, og da vi sendte ut fjorårets sommerhilsen hadde vi nok sett for oss at vi nå skulle være mer tilbake til normalen. Med økende vaksinasjonstakt og stadig nedadgående smittetall, ser vi likevel igjen lysere på den kommende høsten.

Til tross for pandemien har vi hatt mye spennende å bryne oss på i første halvår av 2021 også, og det er mye interessant som skjer på alle områder!


Arkiv og digitalisering - samle alt på ett sted

Våren 2020 ble alle virkelig klar over hvor praktisk det er å ha alt av arkivinformasjon tilgjengelig digitalt. På hjemmekontoret er det langt verre å lete opp papirbaserte saksmapper i hyller, skap, kjellere og på loft. På arkivsiden har vi det siste året hatt mye fokus på å samle mest mulig arkivinformasjon på ett sted for å forenkle tilgang og søk. I første halvår i år har vi sett at stadig flere kommuner velger å importere historiske baser fra sakarkiv og andre fagsystemer inn i GeoDoc. I tillegg har vi lyktes svært godt med vår synkroniseringstjeneste GeoDoc Synk, som løpende overfører avsluttede saker fra sakssystemet inn til GeoDoc. På veien inn i GeoDoc blir alle dokumenter vasket og automatisk tilført dokumentkategorier for felles struktur og benevning. På denne måten blir GeoDoc et komplett oppslagsverk for alle dokumenter som omhandler en sak.

På Digitaliseringssenteret har vi mange pågående skanningsprosjekter, og heldigvis har vi siden sommeren i fjor klart å opprettholde produksjonen. Like over sommeren skal vi blant annet i gang med et skanningsprosjekt for NGI, og innen utgangen av året skal Sør-Odal kommunes komplette eiendomsarkiv være tilgjengelig i GeoDoc.


Taksering for eiendomsskatt

På takseringssiden har vi i vår landet spennende takseringsprosjekter i to nabokommuner på Fosen. I Ørland kommune skal vi taksere om lag 2300 eiendommer før 1.mars neste år, et prosjekt som inkluderer blant annet næringseiendommer, fritidseiendommer, gårdsbruk og oppdrettsanlegg. Opplæring av besiktigere startet i slutten av mai, og besiktigelsen er nå i full gang. Indre Fosen innfører eiendomsskatt på ca 3000 fritidseiendommer, gårdsbruk og boligeiendommer uten formuesgrunnlag fra neste år. Feltarbeidet her startes opp i disse dager.

Betydningen av en oppdatert matrikkel er noe vi er svært opptatt av, og i denne animasjonsvideoen kan du se mer om hvorfor matrikkelen er så viktig. I mai bød vi på et innblikk i besiktigerhverdagen i felt.


Innsamling og registrering av vegdata

Det skjer også mye på vegforvaltningsområdet og vi jobber stadig med å utvikle og forbedre våre løsninger og tjenester innen dette området. Innmåling og dokumentasjon av infrastruktur og vegkapital er en avgjørende faktor, enten om man skal skaffe kontroll over hva man forvalter, sikre bevilgning av midler og ressurser for vedlikehold, eller møte krav fra myndigheter og oppdragsgivere. Denne våren har vi blant annet sett at Aurskog-Høland kommune har tatt i bruk video- og analyseverktøyet RoadAI for å registrere skilt og dekketilstand på vegnettet. I tillegg er vi svært glade for at Statens vegvesen nå utvider bruken av RoadAI etter et vellykket pilotprosjekt i fjor. Videre har vi videreutviklet vår registreringsklient for NVDB som tar mål av seg å bli et alternativ til NVDB123. Med denne løsningen har vi stor tro på å bli enda bedre til å hjelpe dere som kunder med innsamling og kvalitetsheving av vegdata i NVDB.

 

DigitalArkiv 2022

Dessverre har det ikke vært mulig å reise rundt på møter og konferanser hittil i år heller, likevel setter vi stor pris på at så mange av våre kunder har holdt kontakten med oss gjennom webinarer og digitale møter. Dette har fungert godt, men vi ser uten tvil frem til å kunne reise ut og møte dere alle fysisk igjen.

Etter en digital versjon i februar 2021, håper vi nå at vi til neste år kan arrangere DigitalArkiv på ærverdige Britannia hotel i Trondheim igjen.  Datoene er satt til 26.-27.januar, og vi er allerede i gang med planleggingen av programmet. Sett av datoene allerede nå og følg med på konferansens Facebookside og våre nettsider for oppdateringer om program og påmelding!

Banner_Save the date_DigitalArkiv 2022Det siste året har på mange måter vært krevende for de fleste. Nyttige erfaringer tar vi likevel med oss videre. Vi er stolte av at våre medarbeidere har vært omstillingsdyktige og at vi har fortsatt å utvikle oss i denne perioden, og ikke minst er vi takknemlige for mange spennende prosjekter sammen med våre kunder!

Den tilliten som eksisterende og nye kunder til enhver tid viser oss, også i tider som dette, er avgjørende for at vi skal kunne utvikle oss og levere stadig bedre løsninger og tjenester.

Vi etterstreber hele tiden å bli bedre og vi hører gjerne fra deg. Ikke nøl med å ta kontakt med oss, og følg oss gjerne på Facebook og LinkedIn for oppdateringer.

Vi ønsker med dette alle våre kunder, følgere og samarbeidspartnere en riktig god sommer - som for noen kanskje også innebærer utenlandsreiser i år.

 

Vi har folk på jobb i hele sommer, og du treffer oss her:

Sentralbord: 73 10 99 50
Åpningstider: 8-16 (mandag-fredag)

Har du tekniske spørsmål kan du kontakte vårt supportteam på support@geomatikk.no
Åpningstider support: 8-16 (mandag-fredag)

 

Takk for et spennende første halvår, og takk for tilliten.

Hilsen alle oss i Geomatikk IKT

PS! Hvis du lurer på hvordan det er å jobbe hos oss kan du ta en titt på våre splitter nye karrieresider som ble lansert i vår!