Sommerhilsen 2022

Bannerbilde - God sommer!

Da er sommeren og ferietid over oss igjen, og vi vil benytte anledningen til å takke dere alle for et godt første halvår av 2022! Den siste tiden har vi endelig fått kjenne på normalen igjen, og endelig har vi hatt anledning til å både invitere og reise ut for å møte våre kunder og samarbeidspartnere.

Vi har hatt mye spennende å bryne oss på i første halvår, og det er mye interessant som skjer på alle områder fremover også.

Arkiv og digitalisering – alt på ett sted i GeoDoc

I dag er det i enda større grad enn tidligere viktig å ha gode digitale løsninger for tilgang til historisk arkivinformasjon. Hva skjer når krisen rammer arkivene? Med GeoDoc kan vi tilby ett søk i et komplett oppslagsverk – på tvers av tilgjengelige arkiv og historiske databaser fra sakarkiv og fagsystem. Dette gjør det oversiktlig og effektivt for brukere med behov for innsyn – saksbehandlere så vel som publikum – uavhengig av tid og sted.

Hittil i år har vi opplevd et stort trykk fra kunder som ønsker komplette GeoDoc med import av historiske baser og synkronisering med produksjonsarkivet i sakarkivsystemet. Stadig flere ser nytten av å samle alt på ett sted slik at GeoDoc kan fungere som et komplett oppslagsverk og ett felles sted for integrering.

Flere og flere ønsker videre å publisere data fra GeoDoc via innbyggerløsning og ser behovet for å gjennomføre sensitivitetsanalyser i forkant for å bli tryggere på innholdet i arkivene før publisering til publikum.

På Digitaliseringssenteret jobber vi i disse tider med å avslutte flere prosjekter som Kongsvinger kommune, Namsos kommune og NGI. Det har vært spennende prosjekter og om ikke lenge kan både Namsos og Kongsvinger få samlet alt på ett sted i GeoDoc. Etter sommeren skal vi starte med digitalisering for både Birkenes kommune og Stor Elvdal kommune, som begge ser frem til å få digitalisert hele sitt eiendomsarkiv, slik at både ansatte i kommunen og kommunens innbyggere får bedre tilgang til arkivene. Vi har åpent i hele sommer, dog med redusert bemanning på grunn av ferieavvikling. Skulle det være behov for tilgang til saksmapper er det bare å ta kontakt så ordner vi det 😊

Taksering for eiendomsskatt

På takseringssiden har vi i år fått mye erfaring med Norkart sin flunkende nye eiendomsskattemodul i eiendomsskatteprosjekter i både Frogn og Randaberg. Frogn kommune innfører eiendomsskatt for første gang, og sender ut skattesedler til innbyggerne i disse dager.

I Randaberg pågår besiktigelsen gjennom sommeren, og parallelt med dette starter vi også opp nye og spennende prosjekter i Grue og Saltdal.

Vi ser at mange kommuner har behov for bistand til klagebehandling, og vi har gjort alt fra å skrive saksframlegg og svarbrev til å klagebesiktige og delta i møter med sakkyndige nemnder og klagenemnder, iblant annet Indre Fosen, Tysnes, Lesja og Voss i år. Årlig forvaltning og registrering av søknadspliktige tiltak i matrikkelen er også å finne blant de varierte arbeidsoppgavene vår avdeling for Eiendomstaksering har utført så langt dette halvåret.

 

Endelig fysisk DigitalArkiv igjen!

I år kunne vi endelig arrangere DigitalArkiv på Britannia hotell igjen, etter en digital versjon i 2021. Til tross for at vi måtte flytte arrangementet fra januar til mars på grunn av usikkerheten i koronasituasjonen, fikk vi til slutt to minnerike dager med masse interessant faglig input og sosialt samvær. Det er lite som slår faglige diskusjoner og møter ansikt til ansikt! Under kan du se etterfilmen fra årets konferanse!

Vi er allerede godt i gang med planleggingen av neste års konferanse og Britannia hotell er allerede booket!

Datoene er satt til 25.-26.januar 2023, så sett av datoene allerede nå og følg med på konferansens Facebookside og våre nettsider for oppdateringer om program og påmelding!

Bannerbilde med tekst - DigitalArkiv 2023

Den tilliten som eksisterende og nye kunder til enhver tid viser oss, er avgjørende for at vi skal kunne utvikle oss og levere stadig bedre løsninger og tjenester.

Vi etterstreber hele tiden å utvikle oss og vi hører gjerne fra deg om hvordan vi kan bli bedre. Ikke nøl med å ta kontakt med oss, og følg oss gjerne på Facebook og LinkedIn for oppdateringer.

Vi ønsker med dette alle våre kunder, følgere og samarbeidspartnere en riktig god sommer – som for mange kanskje endelig innebærer utenlandsreiser igjen!

Takk for et spennende første halvår, og takk for tilliten.

Hilsen alle oss i Geomatikk IKT

 

 

Vi har folk på jobb i hele sommer, og du treffer oss her:

Sentralbord: 73 10 99 50
Åpningstider: 8-16 (mandag-fredag)

Har du tekniske spørsmål kan du kontakte vårt supportteam på support@geomatikk.no
Åpningstider support: 8-16 (mandag-fredag)